Slapen in Kasteel Helmond - 21 april 2023

Heb jij altijd al als een jonkheer of jonkvrouw in een echt kasteel willen slapen? Dat kan! Want speciaal voor 'n Ouwe Sok opent Kasteel Helmond haar deuren voor 60 kinderen. En natuurlijk gaan we niet alleen slapen!

Programma:

 • Op 21 april tussen 16.00 en 16.30 mogen jouw ouders/verzorgers jou komen brengen bij het Kasteel. Een bed staat al klaar. Je hoeft alleen zelf een deken, kussen, pyjama en tandenborstel mee te nemen.
 • Thuis hoef je niet te eten, daar regelen wij voor. 
 • In de avond mag jij met de andere kinderen het kasteel en haar bewoners leren kennen. Zo leer je allerlei mensen uit de middeleeuwen kennen. Spannend, maar vooral ook héél erg leuk!
 • Na de tour door het kasteel is het tijd om onze pyjama's aan te trekken. Maar natuurlijk gaan we dan nog lang niet slapen! Vanuit ons bed kijken we met zijn allen naar een leuke film.
 • 's Ochtends gaan we met zijn allen ontbijten op de binnenplaats. Daar is ook nog genoeg tijd en ruimte om gezellig een spelletje te spelen. Daarna ruimen we onze bedjes met zijn allen op.
 • Op 22 april tussen 9.00 en 10.00 mogen jouw ouders/verzorgers jou weer op komen halen. Let op! De persoon die jou wegbrengt, moet je ook weer komen halen. Wij geven namelijk geen kinderen mee aan mensen die wij nog niet hebben gezien.

Scherm­afbeelding 2023-03-31 om 17.23.22.png

Goed om te weten voor papa en mama:

 • De overnachting in het kasteel wordt betaald door 'n Ouwe Sok en Museum Helmond. De dag is alleen voor de kinderen die vanuit Stichting Leergeld de link hebben ontvangen.
 • Er zijn 60 slaapplekken beschikbaar dus wees er snel bij want vol = vol . Ben je te laat? Niet getreurd! Wij gaan dit jaar ook nog andere leuke uitjes organiseren.
 • Per inschrijving kun je maximaal 4 kinderen per gezin aanmelden van 6 tot en met 11 jaar oud. Dat wil zeggen dat je alleen kinderen aan kan melden die geboren zijn voor 21 april 2017 en op of na 21 april 2011. Is jouw kind te oud of te jong? Niet getreurd! Ook voor hem/haar gaan we nog leuke dingen organiseren!
 • Wij vinden de veiligheid van de kinderen het aller belangrijkste. Daarom hebben wij de volgende regels:
  • Alle vrijwilligers die in het kasteel aanwezig zijn hebben een VOG  (Verklaring Omtrent Gedrag). Er is een veiligheidsplan en er zijn genoeg EHBO'ers aanwezig. 
  • Omkleden doen we in 2 verschillende ruimtes. Er zijn altijd minimaal 2 volwassenen aanwezig in de kleedruimtes die elkaar en de kinderen in de gaten houden. Slapen doen alle kinderen in één grote zaal, waarbij altijd minimaal 2 volwassenen toezicht houden. 
  • Tijdens de overnachting is foto's maken verboden voor iedereen (ook met de telefoon) behalve onze fotograaf. Zij maakt foto's waarbij er absoluut geen kinderen herkenbaar in beeld zijn (zelfs niet als de ouders daar zelf toestemming voor geven). Wij willen namelijk dat de kinderen zorgeloos kunnen genieten van deze dag. Tijdens het halen en/of brengen mogen ouders/verzorgers zelf wel foto's maken van hun kinderen, mits er geen andere kinderen in beeld genomen worden.
  • Tijdens de nacht is het Kasteel op slot en kunnen er dus geen mensen binnen komen. Dit voor veiligheid van de kinderen. Mocht u om wat voor reden dan ook toch binnen willen komen (bijvoorbeeld omdat uw kind heimwee heeft en naar huis wilt) dan kunt u contact opnemen met de organisatie. Het telefoonnummer ontvangt u tijdens het wegbrengen van uw kind. Dit telefoonnummer kunt u ook de hele avond en nacht bellen als u vragen heeft over uw kind.
  • Wij willen een leuke dag organiseren voor alle kinderen. Heeft uw kind allergieën, medicijnen of andere zaken om rekening mee te houden? Laat het dan in het aanmeldformulier al weten. In sommige gevallen kan het zijn dat wij u vragen zelf eten of drinken mee te geven. Deze activiteit is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Later in het jaar organiseren wij activiteiten waar deze kinderen wel aan mee kunnen doen. 
  • Het is niet mogelijk om als ouder/verzorger zelf mee te gaan tijdens de activiteit.
  • Wij willen u vragen om waardevolle spullen thuis te laten (telefoons, tablets, sierraden of speelgoed). Ook snoep en chips hoeft u niet mee te geven. Nemen kinderen een van deze spullen wel mee? Dan worden die bij aankomst ingeleverd. De spullen zijn dan weer op te halen in de ochtend. Natuurlijk mag u wel eventueel de favoriete knuffel van uw kind meegeven.

Heb je vooraf vragen? Stuur dan een e-mail naar kasteel@ouwesokhelmond.nl.

Helaas, de inschrijvingen van het kasteel zitten vol. Hou ons in de gaten voor de volgende activiteit!