Vraag & antwoord

Wat betekent het om in armoede te leven.

In armoede leven geeft veel stress, zowel voor ouders als kinderen. Er is nooit genoeg geld om alles te betalen wat belangrijk is. Geen laptop om thuis je schoolwerk te doen, of maar één die je met broers en zussen moet delen. Geen passende kleding en schoenen of warme winterjas. Niet meekunnen met schoolreisjes. Nooit naar de bioscoop. Niet naar een sportclub. Geen verjaardagscadeau of verjaardagsfeestje. <aar ook niet elke dag een ontbijt en warme maaltijd.

Hoe zit dat met die ouwe sok?

Vroeger waren er geen banken. Toen bewaarden mensen hun geld thuis. Had je veel, dan deed je dat in een kluis. Had je weinig, dan bewaarde je dat in een ouwe sok onder het matras. Vraag het je (overgroot)oma/opa maar eens.

Wat gaan jullie precies organiseren voor de kinderen?

Wat we precies gaan doen bepalen de kinderen zelf. We gaan met de verschillende leeftijdsgroepen in gesprek om te kijken waar zij behoefte aan hebben. Natuurlijk verloopt de dag volledig anoniem.

Waar laten jullie straks al die 100.000 sokken?

Daar hebben we natuurlijk al goed over nagedacht. De nieuwe sokken geven we aan de kinderen waar ‘n Ouwe Sok zich voor inzet.  Een deel van de sokken gaat naar een kunstproject, een ander deel naar een project tegen kindermishandeling en de rest laten we recyclen zodat de grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Kunnen we ook helpen door sokken te breien?

Jazeker! Sterker nog, we zijn bezig om via alle woonzorgcentra onze oudere Helmonders aan het sokkenbreien te krijgen. Dus doe vooral mee. Stuur ons een bericht.